Bereikbaarheid Tuinen van West
Word lid van de Buurtbus
Word lid

... tuinieren 2.0

MijnStadstuin is een Ecologisch Innovatielab voor Stadslandbouw. Vier hectare ‘doe-het-zelf voedselvoorziening-land’ in het permanente stadslandbouw-gebied Tuinen van West in Amsterdam. Hier wordt gewerkt aan het realiseren van een plek waar gezonde groenten en fruit worden geproduceerd op Amsterdamse bodem, waar ideeën over de voedseltransitie tot wasdom komen, en waar kennis wordt uitgewisseld over eten en regeneratieve voedselproductie.  

Moestuinen

Door het verhuren van moestuinen as a service aan particulieren, al dan niet met de inzet van deTuinbutlers, faciliteert MijnStadstuin kennis over het produceren van duurzaam voedsel voor de inwoners van Amsterdam en omstreken. Het biedt hen de kans om hun eigen ecologisch verantwoorde en lokale groenten en fruit te verbouwen. 

Ondernemers

Ook biedt MijnStadstuin een kleurrijke groep startende ondernemers de ruimte om gezamenlijk te werken aan alternatieven voor het bestaande landbouwsysteem. Door middel van; lidmaatschappen, het verwerken van reststromen, het stimuleren van korte ketens, het vergroten van de biodiversiteit en het eigenhandig verwaarden van producten creëren zij  innovatieve business modellen werken zij  aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Samen vormen deze ondernemers het hart van MijnStadstuin. 

Proeftuin

MijnStadstuin ontplooit ook een aantal regeneratieve projecten op eigen initiatief. Zo is er een voedselbos van ruim 6000m2, wordt er samen met de ondernemersvereniging hoogwaardige compost gemaakt van groen-’afval’ uit de buurt, er wordt samen met bierbrouwer Oedipus hop verbouwd En er wordt gewerkt aan een plek die alle projecten van MijnStadstuin zal versterken; ‘Het Community Gebouw’. Op deze centrale plek kunnen mensen samenkomen om ervaringen en kennis te delen over alles dat met voedsel te maken heeft. Van een opleiding regeneratief boeren tot workshops over het inmaken van groenten en van cursussen over permacultuur tot een lezingenserie over het maken van compost. 

Stadslandbouw en locale producten
MijnStadstuin
Nico Broekhuysenweg 20-22
1067 HT Amsterdam

Meld je aan voor de nieuwsbrief