Bereikbaarheid Tuinen van West
Word lid van de Buurtbus
Word lid

...Circulaire worst van Amsterdamse varkens uit de natuur

Het kan: duurzaam en circulair boeren in de stad door reststromen te hergebruiken. DE HERKOMST is een stadsboerderij in Amsterdam, in 2018 opgericht door Dirk Koolen. Wat de stad weggooit, verdwijnt daar in de maag van varkens die vrij in de natuur leven. Het vlees heeft echte kwaliteit. En dat met een CO2 afdruk nog lager dan die van kunstvlees.

Stadsboer Dirk

Stadsboer Dirk groeide op in Veghel, Brabant. Daar is zijn voorliefde voor varkens ontstaan. Dirk ging studeren en wonen in Amsterdam. Voor Instock organiseerde hij de logistiek van reststromen uit de winkel. Daarna ging hij zelfstandig aan de slag met zijn passie voor circulaire voedselproductie: reststromen die hergebruikt kunnen worden in sociale horecakeukens of om varkens mee te voeren voor verantwoord varkensvlees.

Kwaliteitsvlees

De passie van Dirk leidde via samenwerking met ambachtelijke slachters en slagers tot het aanbod waar De Herkomst nu voor staat. Goede worst maken van eigen varkens die vrij lopen midden in de natuur in Amsterdam Osdorp. Dat is de basis van De Herkomst.

Authentiek circulair varken

Dirk werkt samen met de varkens aan het terugdringen van voedselverspilling. Het voer komt onder andere van bierbrouwerijen, frietsnijders en bakkerijen in de stad. De varkens van De Herkomst behoren tot het Nederlands Landvarken; een sterk en langzaam groeiend ras dat is verbannen uit de reguliere varkenshouderij. De Herkomst is aangesloten bij fokkersvereniging Nederlands Landvarken die dit soort oorspronkelijke-dieren wil behouden als levend historisch erfgoed. Het varken en zijn vlees dient zo de mens en de planeet.

Stadslandbouw en locale producten
De Herkomst
Osdorperweg 787
1067 SW Amsterdam

Meld je aan voor de nieuwsbrief