Bereikbaarheid Tuinen van West
Word lid van de Buurtbus
Word lid

... park vol kunst, cultuur & ambacht

Op een prachtplek in de zoom van de polder, vroeger één van de opslagplaatsen van De Stelling van Amsterdam, wordt nu véél moois gecreëerd.

In een weiland langs de Haarlemmerweg, waar de natuur lange tijd haar vrije gang kon gaan, ligt sinds 2005 het culturele bedrijventerrein De 1800 Roeden dat veel (vooral duurzame) ondernemers, kunstenaars en ambachtslieden herbergt. In de historische, ‘vernieuwbouwde’  gebouwen worden beelden gehouwen, events uitgewerkt, geavanceerde ICT oplossingen ontwikkeld en meer. Tijdens de jaarlijkse Open Broedplaatsendag kan men tijdens een rondleiding de bijzondere architectuur van de gebouwen bewonderen en krijgt men een kijkje in de keuken van de kunstenaars, ambachtslieden en andere culturele ondernemers. 

BEDRIJFSRUIMTES

De bedrijfsruimten zijn allen gevestigd in de industriële loodsen, volledig gerenoveerd en voorzien van alle faciliteiten die een moderne onderneming nodig heeft.

ATELIERS & WERKPLAATSEN

De ateliers en werkplaatsen zijn CAWA gesubsidieerde ruimtes. Dit maakt deze ruimtes zeer aantrekkelijk voor kunstenaars en kleine creatieve ondernemers.

AMFI THEATER

Ons openlucht amfitheater is uitermate geschikt voor voorstellingen, optredens, workshops en vele andere feestelijke doeleinden.

CANTINA – RIJK VAN DE KEIZER (Zomer en Winter) en Vergaderruimte

Op ons terrein bevindt zich een bruisende en creatieve horeca en evenementenlocatie Het Rijk van de Keizer. Terras aan het water, zaalverhuur, thema’s, theater, decor, styling, moestuin, restaurant, catering en kookworkshops; Het Rijk van de Keizer laat zich niet in één woord omschrijven.

De filosofie over eten is tamelijk simpel; verse, eerlijke en fantasievolle gerechten. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met biologische- en seizoensproducten, onder andere uit eigen moestuin.

De sfeer is ongedwongen, de mogelijkheden eindeloos.

Kunst en cultuur(historie)
De 1800 Roeden
Joris van den Berghweg 101,
1067 HP Amsterdam

Meld je aan voor de nieuwsbrief