Bereikbaarheid Tuinen van West
Word lid van de Buurtbus
Word lid

... even weg van alles

De Eco Boterbloem

Lekkere biologische bieten en raapstelen kopen, zelf spruiten plukken, genieten van het vrije uitzicht: welkom bij De Boterbloem.

Waarom nog naar de supermarkt als je de écht biologische boodschappen ook kan doen in de winkel van de boerderij De Boterbloem? Op het biologische akker- en tuinbouwbedrijf van Trijntje Hoogendam wordt al het lekkers gezaaid, geplant en geoogst door een groep vrijwilligers. Hier, op de zorgboerderij vinden zij, kwetsbare mensen, een plek om bezig te zijn zonder last te hebben van het ritme en de regels van de als jachtig ervaren maatschappij. Samen onderhouden ze de ecologische boerderij en alles wat er rondscharrelt aan kippen, hanen en hond. In het winkeltje het resultaat van de eigen noeste arbeid en die van collega-bioboeren. Groente en fruit, kaas en vlees, brood en jam… Waarom nog naar de supermarkt?

Kijk op www.ecoboterbloem.nl of kom even langs!

Adres: EcoBoterbloem Lutkemeerweg 262, 1067 TH Amsterdam

Pluk! Groenten van West 

Pluk! is een CSA (Community Supported Agriculture) project en bestaat uit twee zelfoogsttuinen dicht bij elkaar in Amsterdam West. 1 op het terrein van de Fruittuin van West ( Pluk!Fruittuinen) en 1 in de Lutkemeerpolder ( Pluk!Boterbloem). Amsterdammers kunnen er voor één jaarlijkse bijdrage van mei tot en met november elke week biologische groenten en kruiden komen oogsten. Tegelijkertijd dragen ze bij aan een betere biodiversiteit. Heerlijk boodschappen doen in de natuur! Nieuwsgierig hoe de Pluk!tuinen eruit zien en of het iets voor jou is?

Kijk op www.plukcsa.nl of kom even langs! We zoeken ook altijd vrijwilligers!

Adres: PLUK! Lutkemeerweg 48, 1067 TH Amsterdam

Stadslandbouw en locale producten
Eco Boterbloem en PLUK!
Lutkemeerweg 262 en
Lutkemeerweg 48
1067 TH Amsterdam

Meld je aan voor de nieuwsbrief