Bereikbaarheid Tuinen van West
Word lid van de Buurtbus
Word lid

... een biologische kwekerij met idealisme en overtuiging

De Kwekerij bevindt zich op de locatie MijnStadstuin.

Kwekerij Wiering is een Skal-gecertificeerde biologische kwekerij, waar met liefde voor de natuur en op biologische en ecologische wijze tuinplanten, siergrassen, niet-woekerende bamboesoorten en tuinkruiden worden gekweekt. De planten worden daar sterker van, slaan veel beter aan in tuinen en het milieu wordt zo min mogelijk belast.

Sterke planten

Door jarenlange ervaring in tuin- en plantsoenonderhoud weet Paul Wiering precies wat een plant nodig heeft om zich goed te ontwikkelen.  De planten worden in potten opgekweekt in biologische potgrond van Bio-kultura. Zodra de planten in tuinen worden geplaatst, zijn de omstandigheden waarin ze komen te staan vrijwel altijd beter dan in de pot. Ze krijgen in de tuin de ruimte om zich goed te ontwikkelen. De gangbare kwekerijen jagen met kunstmest de planten uit de grond en maken ze daarmee kwetsbaar voor ziekten (luis, schimmel, etc.).

Geen chemische bestrijdingsmiddelen

Bij het kweken van de planten worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Op deze manier kunnen de planten zich ontwikkelen zoals de natuur het heeft bedoeld. Indien nodig wordt gebruik gemaakt van natuurlijke vijanden, zoals larven van lieveheersbeestjes, die worden betrokken van Rood met Zwarte Stippen. Op de kwekerij wordt een zo divers mogelijk assortiment planten gekweekt die winterhard zijn, aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders en verschillen in bloeitijd en standplaatsen.

Passie voor biologische bamboes

Zijn passie ligt bij het kweken van biologische bamboes van de niet woekerende soort Fargesia en diverse siergrassen, omdat deze planten ook in de winter een aparte beleving aan de tuin geven. Tevens kweekt hij bodembedekkende vaste planten die ervoor zorgen dat een tuin onderhoudsvriendelijk wordt en blijft.

Stadslandbouw en locale producten
Kwekerij Wiering
Paul Wiering
Nico Broekhuysenweg 22
1067 HT Amsterdam

(hoek Tom Schreursweg 60)

Meld je aan voor de nieuwsbrief