Bereikbaarheid Tuinen van West
Word lid van de Buurtbus
Word lid

... Onthaasten in kleine paradijsjes

Vlak achter de Osdorperweg ligt het prachtige Bijenpark waar siertuinen en imkertuinen verhuurd worden aan particulieren.

Hier staat onthaasten centraal. Toch wordt er druk gewerkt. Tuiniers werken hard om hun siertuinen te onderhouden, voor zichzelf en voor de bijen. De bijen werken hard om ons van honing te voorzien en de imkers werken hard om hun bijen te verzorgen. De siertuinen zijn werkelijk kleine paradijsjes. Het park zelf is een oase van rust, bij ons hoor je de bijen zoemen en de vogels fluiten. Het park is in 1967 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Inmiddels is het een volwassen park met veel (soms bijzondere) hoge bomen en veel soorten vogels. Het heeft zelfs de status van vogelreservaat. Je kunt er onder andere spechten, uilen en ijsvogels spotten. Het Bijenpark is tevens het thuis voor de AVBB, de Amsterdamse Vereniging tot Bevordering van Bijenteelt. Die vereniging organiseert o.a. cursussen voor beginnende imkers.

Jaarlijks organiseren we de Open Tuinendag, met verschillende activiteiten voor liefhebbers van tuinieren en met informatie over bijen en imkeren. Verder is het park in het seizoen vaak open voor bezoekers. Kom eens een kijkje nemen in ons eigen Bijenmuseum (op afspraak), of gewoon wandelen en genieten. In de zomer is er heerlijke verse honing (afhankelijk van de bijen en het weer) te koop.

Onthaasten dicht bij huis. Voor openingstijden, route en agenda: www.bijenpark.nl

Natuur
Bijenpark
Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4
1067 HV Amsterdam

Meld je aan voor de nieuwsbrief