Bereikbaarheid Tuinen van West
Word lid van de Buurtbus
Word lid

Stadslandgoed 937
27 jul

Olifantenpoep in de tuintjes

Wat? Er wonen toch geen olifanten in Nieuw-West? Nee, die wonen in Oost, in Artis. Maar hun poep wordt al een tijdje gebruikt aan de Osdorperweg 937. Daar, op het stadslandgoed wordt er bokashi van gemaakt. Wat?

Bokashi is de Japanse naam voor de mix van mest, plantenresten en micro-organismen die samen fermenteren. Van olifantenpoep kan je dus een bodemverbeteraar maken. In Artis denken ze al langer na over wat ze met hun olifantenpoep kunnen doen. Stadslandgoed 937 houdt ervan om dingen bij elkaar te brengen: mensen, natuur en stad, cultuur en natuur. Maar dus ook afval en voedsel. En zo kwam het dat de olifantenpoep mest werd voor de Wereldgroente Tuintjes. Deze tuintjes in de kassen bloeien en groeien nu als nooit tevoren. Tijd voor een feestje dus. 

Op zaterdag 27 juli valt er van alles te vieren voor jong en oud op de Osdorperweg 937. Kinderen kunnen zich verkleden als olifantjes, met papier-maché slurf en al. Artis komt uitleggen hoe je bokashi maakt en de kinderen mogen helpen. Boer Ferry rijdt de verse bokashi naar de tuinen. Grote machine, muziek en dans gegarandeerd. Er is ook een workshop T-shirts recylen en kinderen kunnen boogschieten. In de kassen kan je de groentetuintjes van dichtbij bekijken. Aandacht dus voor natuureducatie, spelen in de buitenlucht, theater, dans en mooie kostuums.

Altijd al je eigen boontjes willen telen? Pompoenen kweken in je eigen tuintje? Het kan. Ook als je nog geen echte tuinder bent. Er zijn nog tuintjes te huur. Kijk even wat er allemaal aan moois groeit op de wereldgroentetuintjes.nl

Kijk op stadslandgoed.org om te ontdekken welke andere ondernemers bouwen aan dit collectief op deze inspirerende plek. 

Parkeren kan op het terrein, fietsen kan ook, of 9 minuutjes lopen vanaf halte Oranje Nassaustraat van bus 80.

Meld je aan voor de nieuwsbrief